Sivut

lauantai 21. joulukuuta 2013

Virkkaustrilogia osa 1

Okei, eli tästä alkaa 3-osainen sarja, jonka aiheena on virkkaaminen. Tässä ensimmäisessä osassa esittelen virkkaamisessa tarvittavia työvälineitä, virkattuja lappuja (isoäidin neliöt) ja isoäidin neliöistä kootun tilkkupeiton.
Virkkaamisessa kaikkein olennaisimmat työvälineet ovat:
  • Erikokoiset virkkuukoukut
  • Erilaiset langat
  • Neulat
  • Sakset
Vasemmalta: Kaksi isosilmäistä neulaa joita tarvitaan langanpäiden päättelyssä, sekä 4 mm:n paksuinen virkkuukoukku ja 3,5 mm:n paksuinen virkkuukoukku.

Erilaisia lankakeriä. Sininen ja ruskea kerä ovat tekokuitulankaa, sekä punainen ja oranssi ovat villalankaa. Käytettävän langan paksuus vaikuttaa siihen, että minkä paksuista virkkuukoukkua käytetään, ja päinvastoin.
 

 

 
Kun virkattu lappu on saatu valmiiksi, niin lanka katkaistaan jotta jäljelle jäävä pää saadaan pääteltyä siististi.
 
    Jokainen on varmasti joskus ala-asteella tekstiilityön tunneilla joutunut virkkaamaan näitä isoäidin neliöitä. Ja vaikka jotkut kokevat niiden tekemisen haastavana, niin itse koen näiden tekemisen yllättävän helppona, ja jopa rentouttavana.

    Isoäidin neliöistä tehty tilkkupeitto, jolla on kokoa 1 metri X 1 metri.

    Tähän peittoon tarvittiin 16 isoa palaa ja reunukseen meni arviolta 40-50 pientä palaa, joita esittelin tuossa ylempänä. :)
     
    Seuraavassa postauksessani päästäänkin jo itse asiaan, eli virkkaamiseen. Yritän kirjoittaa seuraavan postaukseni vielä ennen vuoden vaihtumista!
    Ja tuossa sivun oikeassa laidassa näkyvän kyselyn vastausaika päättyy 1.1.2014 klo: 23:45. Eli siihen asti teillä on aikaa vastata ja vaikuttaa tulevien postausteni aiheisiin.
     
    Hauskaa joulua ja oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti