lauantai 15. helmikuuta 2014

Vuoritetut Verhot

Hei taas!
Yhdessä aikaisemmassa postauksessani mainitsin tekeväni uusia verhoja pikkuveljeni Antin huoneeseen. Tein verhoista vuoritetut, koska tässä toisen opintovuoden aikana opettelimme ompelemaan erilaisia erikoisverhoja - vuoritetut verhot, puhviverhot, laskosverhot ja valelaskosverhot - ja niistä vähintään yhdet piti tehdä oikeassa koossa johonkin ja kolmet sai tehdä harjoituskappaleina (valmis koko 100 cm x 60 cm). Tavallaan löin kaksi kärpästä yhdellä iskulla; Antti sai vihdoinkin huoneeseensa uudet verhot ja minä sain kurssin suoritettua. :)

Käyttämäni kankaat on ostettu Jättirätistä ja kankaiden valitsemisessa sain apua äidiltä, koska Antin huoneen sisustusta muutettiin hieman loppuvuodesta.

Tässä on vielä kuvia verhojen valmistuksesta. Hajamielisenä en taaskaan muistanut ottaa kuvia kaikista työvaiheista:

Ennen leikkaamisen aloittamista mittasin oikean määrän kangasta merkitsin kohdan josta aloittaisin kankaan leikkaamisen.

Leikkaamisen aikana minun piti olla tarkkana, koska kuviollista verhokangasta ei paljon parane leikata vinoon.

Kun olin saanut ensimmäisen verhon saumavaroineen leikattua, niin oli vuorossa...

... kuviokohdistusten tekeminen ennen toisen verhon leikkaamista.

Vuorikankaan leikkasin ihan samalla tavalla kuin kuviollisen kankaan, mutta yksiväriseen vuorikankaaseen ei tietenkään tarvinnut tehdä kuviokohdistuksia. :)
Ja vuorikankaasta leikataan aina hieman pienempi kuin päälle tulevasta kankaasta, eli 8,5 cm kapeampi ja 2 cm lyhyempi.

Kun kankaat oli ommeltu sivuista kiinni toisiinsa, niin ompelin verhojen yläreunaan verhonauhan.

Ja alareunaan tuli iso, 10 cm + 10 cm leveä alakäänne.

Kuten kuvasta näkyy, kankaiden alareunoja ei ommella yhteen.

Ja kun verhot olivat valmiit, hoidin vielä loppusilityksen ja arviointikeskustelun opettajan kanssa. Ja toissapäivänä ripustin Antin huoneeseen uudet verhot. :)

Kuvia valmiista verhoista:





Seuraavan postauksen aihe on vielä mietintämyssyn alla hautumassa, osittain huomisen syntymäpäiväni takia. Ensi viikolla on kuitenkin hiihtoloma, jolloin minulla on hyvää aikaa kirjoittaa tänne uusi postaus. Heti hiihtoloman jälkeen aloitan 10 viikon työssäoppimisjakson Seriässässä, eikä kirjoitettavaa ole välttämättä niin paljon. Pyrin kuitenkin päivittämään blogiani, kun jotain kirjoitettavaa löytyy. :)

Hauskaa hiihtolomaa kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti