lauantai 19. maaliskuuta 2016

Terveiset partioretkeltä

Hei vaan kaikki!
Tätä tekstiä kirjoittaessani olen partioretkellä Sauvon Ahtelassa ja istuskelen pöydän ääressä ruokailurakennus Majakassa. "Taustamusiikkina" toimivat pianon pimputus, televisiosta tulevan urheiluohjelman selostus ja yleinen keskustelun hälinä.
Moni varmaan ihmettelee; "Miksi joku ottaa tietokoneen mukaan partioretkelle keskelle Huitsin Nevadaa?".
En yleensä ota tietokonetta mukaan partioretkille, mutta tällä kertaa otin läppärini mukaan ihan vaan siksi, että voisin tehdä päivityksen tänne blogiini. Kännykkäni on nimittäin tavallinen Samsungin simpukkapuhelin, jota ei voi erikoisesti käyttää netissä surffailuun.
Tässä kohtaa moni varmaan ajattelee jotain tämän tapaista; "Hanki jo hyvä ihminen se älypuhelin! Eihän tuollaisella vanhanaikaisella palikkapuhelimella pärjää nykyaikana!".
Älypuhelimen hankkiminen on kieltämättä houkutteleva ajatus, mutta tällä hetkellä en koe sellaisen hankkimista tarpeelliseksi, koska nykyinen puhelimeni toimii erinomaisesti. Sitä paitsi työttömän tuloilla ei noin vain hankita uutta älypuhelinta.

Jotta en poikkeaisi liikaa alkuperäisestä aiheesta, niin se retki jolla olen, on Versopartiolaisten jokavuotinen Hiljaiset Päivät-tapahtuma ja se pidetään joka vuosi eri paikassa. Esimerkiksi viime vuonna olimme Hämeenlinnassa ja tänä vuonna olemme täällä Sauvossa. Ensi vuoden tapahtumapaikkaa en vielä tiedä, mutta ajankohta on jokin viikonloppu maalis-huhtikuussa.
Tänä vuonna osallistujia on yhteensä yli 100 henkeä eri puolilta Suomea.
Lopuksi vielä muutama kuva tämän aamun lipunnostosta.

Lipunnoston alussa asetutaan aina puoliympyrään lippuaukiolle.


Kun piiristä annetaan käsky "Lipunnostajat!", niin kaksi etukäteen valittua henkilöä kävelee lipun kanssa lipputangon luokse. Sitten he kiinnittävät lipun tangon naruihin lippusolmuilla.

Seuraavaksi piiristä annetaan käsky: "Nosta lippu!", jolloin lipunnostajat alkavat nostaa lippua. Piirissä olijat tervehtivät lippua ja alkavat laulaa: "Nyt kaunis siniristi taas salkoon nostetaan...".

Tervehtiminen lopetetaan kun lippu on ylhäällä. Lipunnostajat sitovat lipputangon narut, astuvat kolme askelta taaksepäin ja tervehtivät lippua. Sitten hekin palaavat takaisin riviin.

Tällainen postaus tuli tällä kertaa. Seuraavan postaukseni aihe on vielä mietintämyssyn alla, mutta pyrin kirjoittamaan seuraavan postaukseni ennen kuun vaihtumista.
Terveisin Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti